Miloš Erić – Kako sam stvorio svetski poznatu društvenu mrežu za fudbalere?

Featured image

Da je moguće spojiti ljubav prema sportu, preduzetnički duh i inovaciju dokazao je Beograđanin Miloš Erić stvorivši 2016. dodine prvu društvenu mrežu za fudbalere „Sportifico“ koja je uvrštena u top 6 svetskih platformi prema izboru prestižnog američkog časopisa i portala Entrepreneur – njihova aplikacija za iOS i Android je jedna od najboljih u IT industriji.

Miloš je u okviru konferencije „Inovacija – moja revolucija“ održao radionice u Novom Sadu i Beogradu gde je sa mladima podelio svoja iskustva stvaranja inovativnog sportskog koncepta.

„Danas je praktično besplatno pokrenuti firmu, imate sve što vam je potrebno. Imate računarsku moć a i tržište je globalno. Danas je sve na 3 klika. Pitanje je samo da li ste spremni da uložite svoje vreme, svoj rad,  da naučite i uložite to i uz malo sreće da uspete“ izjavio je Miloš pred samu konferenciju na kojoj je mladima predstavio svoj projekat, iskustva, uspehe ali i greške.
Sa mladima je koji su prisustvovali radionicama analizirao je njihove ideje i davao savete o razvoju uspešne firme, o tome kako zaobići greške i koristiti prečice do uspeha.

Njegov projekat Sportifico je zajednica nastala 2016. godine i okuplja više od 8.000 aktivnih korisnika, pružajući šansu perspektivnim atletama da kroz komunikaciju i povezivanje sa drugim korisnicima uspešno grade svoju karijeru.
Sportifico okuplja isključivo aktivne fudbalere, fudbalerke i trenere koji na mreži imaju priliku da se povežu sa ljudima koji, kao i oni, grade svoju fudbalsku karijeru.
„Tvoj sportski život i postignuća glavna su tema na Sportifico mreži. Podeli statuse i počni da gradiš jedinstvenu sportsku biografiju i statistiku, a mi ćemo se pobrinuti da za tvoje uspehe svi čuju“ poručuju iz Sportifica koji omogućav sportistima da stvaraju svoj sportski identitet, da dodaju sve informacije važne za fudbalsku karijeru, da objave status posle odigrane utakmice koji automatski postaje deo lične statistike na profilu.
Sportska biografija se automatski ažurira, i može se samo jednim klikom poslati menadžerima, skautima, klubovima, trenerima…
Svaki status sa utakmice može biti novinski tekst kada se podeli na Facebook. U skladu sa rezultatom i učinkom Sportifico automatski kreira novinarski naslov.
Moguće je pratiti rezultate drugih igrača i trenera na početnoj strani, stvarati nova prijateljstva i preko četa razmenjivati iskustva sa drugim članovima Sportifico mreže.

Slika - 1
Slika - 2
Slika - 3
Slika - 4
Slika - 5
Slika - 6