„MBrainTrain“ – Pusti muziku i doživi sreću…

Featured image

Verovatno svako od vas kod kuće ima bar jedan par slušalica… Zamislite da te slušalice mogu da isprate vaša emotivna stanja i da vam na osnovu vašeg kognitivnog i emotivnog odgovora u trenucima umora, rastrojenosti ili straha pomognu da lakše i brže dodjete do stanja relaksiranosti, boljeg fokusa na poslu, osećaja opuštenosti, a dugoročno i da vam pomognu da naučite više o svom biološkom ritmu.

Jedan naš tim u Beogradu radi na razvoju baš takvog uredjaja.

Kompaniju MBrain Train osnovala je grupa grupa mladih inženjera iz Srbije na studijama neuronauke u Belgiji koji su želeli da pokažu da je moguće meriti moždane aktivnosti van labaratorije i bez pravljenja kompromisa u pogledu kvaliteta. Danas MBT ne samo da je razvio nekoliko istraživačkih uređaja najvišeg kvaliteta koji se koriste širom sveta, već nastavlja da raste u pravcu vizije da merenje moždanih aktivnosti treba da bude dostupno svakome i svuda.

SMARTING, prvi i najpoznatiji njihov uređaj, je od svog lansiranja 2014. godine i dalje jedini potpuno mobilni Elektroencefalografski (EEG) sistem u svetu. Veliki broj vrlo zahevnih korisnika u preko 30 zemalja, na najpoznatijim svetskim univerzitetima i naučnim institutima pokazuje da je kompanija na pravom putu. Svako naredno rešenje koje je kompanija predstavila sledilo je isti princip potpune mobilnosti i kvaliteta uz viziju širenja dostupnosti EEGa.

Najnoviji uređaj kompanije, SMARTFONES, su EEG slušalice, i oslanjaju se na slušalice kao svakodnevni uredjaj, u želji da merenje EEGa učini što komfornijim i lakšim.  Sva dosadašnja rešenja i proizvode na kojima radi, kompanija je u potpunosti razvila u Srbiji.

 

Ipak ovo je samo početak.

Dok interesovanje za njihova naučna rešenja u svetu ne jenjava, MBT intenzivno radi na rešenjima koja će biti namenjena, ne samo naučnicima, nego i svima ostalima. Takva rešenja omogućiće pojedinicma da bilo gde i bilo kada duboko odslušnu svoj mozak i dobiju muzičku preporuku koja bi rezultirala željenom mentalnom stanju korisnika, bio to odmor, produktivnost ili jednostavno uživanje.

Na ovaj način omogućili bi ljudima da budu srećniji i ispunjeniji uz manje stresa a bez ikakvog utroška energije.

To je budućnost koju MBrain Train želi da stvori.

Osnivač MBrain Train, Ivan Gligorijević  je bio govornik na Konferenciji „Inovacija – moja revolucija“

Više na www.mbraintrain.com

Slika - 1
Slika - 2
Slika - 3
Slika - 4
Slika - 5
Slika - 6