„Moja inovacija“ postala deo Akademije preduzetništva za studente sa KiM

Featured image

Tim „Moja inovacija“ postao je deo projekta Akademije preduzetništva na Kosovu i Metohiji pokrenutog sa ciljem da mladima iz ovog dela zemlje pomogne da svoje inovativne i preduzetničke ideje pretoče u projekte koji će se takmičiti za vredne nagrade.
Organizator takmičenja za najbolju biznis ideju je tim „Zlatna ideja“ koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, grada Beograda, Naučno-tehnološkog parka Beograd, kao i RTS-a.

Na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici organizovali smo obuku za Pitch tj prezentovanje ideje pred investitorima gde smo timovima koji se takmiče dali konkretne alate za savladavanje potrebnih veština prezentovanja i promocije ideja.
Bojan Milenković iz Naučno tehnološkog parka Beograd održao je obuku vezano za veštine kreiranja biznis modela a Maša Đorđević sa Link TV svojom kreativnom radionicom naučila je studente i srednjoškolce veštinama javnog nastupa, kao i tehnikama koje pomažu u savladavanju straha od prezentacije pred publikom. Ana Dimitrijević iz tima „Zlatna ideja“ provela je studente i srednjoškolce kroz sve faze kreativnog uobličavanja biznis ideje dajući im motivaciju i korisne savete za skorašnje finale pred žirijem sastavljenim od kompanija donatora.
Oko 30 timova mladih ušlo je u proces takmičenja za fond od milion dinara nagrade obezbeđen od strane kompanija Zlatiborac, Komercijalna banka, Nes Communications, Roaming Solutions, MK Group, Kolašin prevoz, Asseco, Banka Poštanska štedionica, MTS, Sfens Pub.

Slika - 1
Slika - 2
Slika - 3
Slika - 4
Slika - 5
Slika - 6