„Zlatna ideja“ Tamare Jakovljević

Featured image

Imate ideju, nemate sredstva? Želite da se upustite u preduzetnički izazov a ne znate koga da pitate?

Dokumentarni serijal autorke Tamare Jakovljević o motivacionim pričama preduzetnika koji su strpljivo gradili svoje snove, korak po korak emituje se pod nazivom “Zlatna ideja” na RTS 1 i daje odgovore iz prve ruke a sva pitanja koja muče buduće mlade preduzetnike i inovatore. Koristeći savremenu dokumentarnu TV formu ovaj koncept motiviše mlade da se, prateći način na koji su uspešni preduzetnici, njihovi vršnjaci, stigli do realizacije svojih „zlatnih“ ideja, upuste u svoje lične izazove i pokušaju da ostvare svoje snove.

“Zlatna ideja” je koncept pokrenut sa ciljem da kroz TV serijale, takmičenja, akademije preduzetništva i festivalske aktivnosti približi mladima uspešne preduzetničke primere, da ih motiviše na pokretanje samostalnih biznisa, korišćenje visokih tehnologija i da im da inofrmacije i alate da za svoje ideje nađu mentorsku i finansijsku podršku.

Povezujući mlade sa uspešnim pričama kroz serijal od 12 epizoda na RTS, ali i na www.zlatnaideja.rs, upoznajući ih sa podsticajnim programima koje nude grad Beograd, Fond za inovacionu delatnost i Naučno-tehnološki park Beograd,  Tamara u svojim emisijama prati 60 inspirativnih priča iz svih krajeva Srbije.

„Vratiti se korenima“, „Žensko preduzetništvo“, „Uspeh zasnovan na znanju“, „Inovativnost je dodatna vrednost“ samo su neki od naslova. Gosti ove emisije su tako i mladi inovatori koji su osmislili aplikaciju „džepni knjigovođa“, pametnu baštu, pametnu rukavicu za slepe i slabovide… Takođe predstavljeni su primeri raznih projekata, biznisa koje su osmislile žene, proizvodnja kozmetike i organske hrane, iznajmljivanje stanova, pomoćna aplikacija na putu itd. Prenošenje iskustva iz raznih oblasti mladima predstavlja inspiraciju i daje ideju i dovoljno širine da pokrenu nešto svoje i inoviraju.

U ambiciji da preduzetničke veštine i visoko tehnološke alate približi mladima i kroz praktične primere i obuke projekat “Zlatna ideja” počeo je i sa organizacijom takmičenja za najbolju biznis ideju i podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, grada Beograda, Naučno-tehnološkog parka Beograd, kao i RTS-a.

U okviru Akademije preduzetništva prvi koji će imati priliku da se tokom novembra 2019.g. pripreme za predstojeće takmičenje i  savladaju potrebne veštine prezentovanja, pisanja biznis plana, kao i promocije svojih ideja biće mladi sa Kosova i Metohije.

Tamara Jakovljević bila je član tima konferencije „Inovacija – moja revolucija“ 10.10.2019. kao moderator radionice u Beogradu pod nazivom „Koji su to poslovi budućnosti?“ na kojoj su mladima svoje iskustvo preneli Milena Đuričić, vlasnica „Videomite“, najvećeg distributera multimedijalnih sadržaja u Turskoj sa bogatom karijerom na rukovodećim pozicijama u Google i Yandex, Ivan Gligorijević, osnivač MBrainTrain i tvorac slušalica koje mere moždane talase, Milan Bosnić iz Strawberry Energy, kompanije koja je stvorila pametne klupe koje mere zagađenje, nivo buke, daju internet i pune mobilni telefon i Bojan Milenković iz Naučno tehnološkog parka Beograd.

Slika - 1
Slika - 2
Slika - 3
Slika - 4
Slika - 5
Slika - 6